Recent Articles

Posted oktober 12, 2017No comments | Plåt, bygg och inredning

Bygga din stålbyggnad

Att välja att bygga upp din egen stålbyggnad är ett modigt beslut.

Snarare än att låta byggföretaget bygga det för dig har du fattat beslutet att göra det själv.
Medan många kanske kallar dig dum är det ingen anledning att med planering och ett logisk kommer du att kunna göra ett lika bra jobb som de professionella.
Du kanske har gjort det förut och du har lärt dig en del av den erfarenheten men här är några tips för att uppdatera ditt minne och konstruera din byggnad så effektiv som möjligt.

Förbered platsen
Du borde ha grunden förberedd innan lastbilen som levererar din byggnad kommer. Betongen måste härdas innan byggandet börjar annars skulle det kunna orsaka stora problem som med förankringsbultarna (bultar som går in i fundamenten för att hålla huvudramskolonnerna till marken) glider. Uppförande av byggnaden kommer att bli mycket lättare om du har fått din konstruerad av en specialiserad grundingenjör så att ankarbultarna är exakta. Du måste också tänka på eventuella rörsystem eller elbehov som du kan ha.
Tänk på leveransen också. Hur kommer lastbilen till din arbetsplats och var kommer den att lossa?

Avlastning av lastbilen
Gör en plan för lossning så att du kontrollerar att allt du behöver har levererats och är i gott skick. Du bör omedelbart underrätta tillverkaren och föraren om det inte är fallet. En kran eller gaffeltruck kommer att krävas för fysisk avlastning. Varorna ska lagras nära den plats som de kommer att användas så att det finns minsta möjliga hantering.

Innan byggnationen
Innan du börjar måste du se till att alla byggare är välutbildade och vet vad de gör.
För att undvika att tid slösas och människor väntar så instruera dina arbetare i förväg så att de vet vad de ska göra.
Om du kan bygga en del av byggnaden innan den lyfts på plats så sparar det också tid.

Konstruktion
Huvudramen skall monteras först sedan gavlarna. Rör och spår är sedan fastsatta för att stärka väggarna och taket. Dörrarna och fönstren är inramade och sedan monteras ytterplåten och slutligen tillbehör som dörrar, fönster och ventilering. Din byggnad är nu färdig!

Interiör
Nu börjar inredningen. Eftersom stålbyggnader tenderar att behålla värme på sommaren men ingen på vintern rekommenderas en reflekterande isolering. Denna typ av isolering löser dessa problem permanent och minskar även energianvändningen.
Alla bra stålrambyggande företag kommer att erbjuda en omfattande byggmanual och omfattande support om din stålkonstruktion skulle gå fel.

Tags:

Comments are currently closed.