Recent Articles

Posted november 2, 2017No comments | Plåt, bygg och inredning

Vad gör du om du inte får betalt

Att få betalt kan vara den svåraste delen av utförandet av byggnadsarbetet.

Det är inte meningsfullt att detta faktiskt betalar hårdare än själva byggnadsarbetet, men ofta, och kanske det kan tyvärr vara så. Att inte få betalt i tid kan vara förödande för byggföretag som har kostnader för säljare och anställda som ibland behöver betala varje vecka.

Kassaflödesproblem kan skicka ett företag till ett hål från vilket de ofta inte kommer att återhämta sig.
Ägare kan alltid tänka på en anledning att inte betala. Vanligtvis har det något att göra med att pappersarbetet inte skickas in korrekt eller någon liten detalj som inte var perfekt vid inlämningen av betalningsansökan. Självklart är de verkliga skälen ägarna inte betalar antingen för att de inte har pengarna eller de hellre skulle fördela pengarna till andra som kanske är viktigare vid den tiden.

Jag har tänkt om hur man får lättast betalt och jag har ännu inte kommit ett bra sätt att få det gjort. Naturligtvis kan du alltid sluta arbeta men då gör det vanligtvis bara en ägare som är mer arg på entreprenören än vad de redan är.

Så det som vanligtvis händer är att vid projektets slut är att en stor summa är kvar. Ägaren försöker sedan göra en avräkning för mindre än hälften av det beloppet. Detta är ett brutalt spel som jag föreslår att jag försöker undvika. Om du måste sluta arbeta för att undvika denna situation kan det vara det bästa alternativet.
Grunden är tyvärr att jag inte vet det bästa sättet att få betalt och jag är mer än öppen för att höra åsikter från någon som gör det.

Ägarna håller alla kort i byggprocessen och om de inte vill betala finns det lite att hindra dem från att göra det. Det bästa alternativet är att förmodligen arbeta med ägare som du vet har tillräckliga medel, och ännu bättre, har en historik att betala sina entreprenörer. Men det är givetvis sällan så.

Tags:

Comments are currently closed.